Polis förlorade jobbet efter ”race” – återanställd

 

Lee Spillers körde sin Honda CBR600RR i Montgomery, USA, när han hamnade bredvid motorcykelpolisen Carlos Rogers vid ett rödljus. Rogers körde sin polisutrustade Harley-Davidson Electra Glide och de två börjar prata skämtsamt vid rödljuset. Spiller frågar om Rogers vill tävla varpå han svarar att hans motorcykel har turbo. 

De kommande minuterna kör de tillsammans och verkar ha något högre tempo än resterande trafik. Spillers laddade sedan upp klippet på Youtube varpå det uppmärksammades av media. Rogers polischef såg klippet och sparkade honom. 

– När en medlem av Montogmery Police Department misslyckas med att följa våra grundvärden av heder, plikt och lojalitet, är det min plikt att se till att han inte representerar MPD, sa polischef Kevin Murphy efter händelsen uppmärksammats. 

Spillers fick höra att Rogers fått sparken och startade en protest för att han skulle få sitt jobb tillbaka. Rogers fick efter några dagar tillbaka sin polisbricka. Murphy hävdar att sociala medier inte hade något med saken att göra, men att det varit en ny erfarenhet för polisstationen. De ska ha fått flera båda positiva och negativa mail och samtal efter beslutet om att sätta Rogers i tjänst igen. 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: