Polaris lanserar ny elmotorcykel om 4–5 år

Det är Steve Menneto, chef för Polaris motorcykel division, som meddelar om koncernens andra försök med en elektrisk motorcykel.
 
Senaste Polaris erbjöd en el-hoj var under varumärket Victory. Modellen Empulse var i sin tur en konstruktion från Brammo som Polaris lagt köpt upp. Efter vårens stora nyhet om nedläggningen av Victory innebar vissa frågetecken om vad som skulle ske med de elektriska ambitionerna.
 
Även om Victory avvecklats så har inga anställda sagts upp, det enligt Stephan Nordström som är Polaris representant i Sverige. Det betyder att tekniken och kunskapen för att bygga en konkurenskraftig motorcykel fortfarande finns inom koncernen. Det här bekräftas nu genom Steve Mennetos uttalande till Reuters.
 
Enligt honom ska den nya motorcykeln vara klar inom 4–5 år. Målet är en räckvidd på 120–140 miles jämfört med de 75 som var gränsen för Emuplse.
– Karaktären hos den nya drivlinan ska vara mer anpassad för nöjesåkning på krokvägar, säger Steve Menneto till Reuters.
 
Precis som konkurrenten Harley-Davidson planerar Indian även att lansera nya modeller som kan tilltala yngre förare, främst genom mindre slagvolym och lägre pris.
 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: