Poäng för Alex på Magny Cours

Det var dock en något besviken Alex efter racet då han hade tänkt sig en betydligt mer framskjuten placering. Alex kvalade på årsbästa en tolfteplats endast 1,3 sekunder från pole, men hade problem hela helgen att hitta fäste bak och att få en bra känsla i cykeln. Helgen inleddes med en vurpa på fredagens fria träning och Alex hade mycket ont i ryggslut och bak efter en hård landning på rygg. Inför varje pass fick han behandling och smärtstillande injektioner för att kunna köra.

Dagens race vanns av Luca Scassa före Sam Lowes och Brock Parkes på tredje. Mästerskapet avgjordes idag med Chaz Davies som klar världsmästare då hans sjätteplats räckte för att säkra titeln med ett race kvar att köra. 

Klar mästare Chaz Davies 181 poäng, 2:a Fabien Foret 144 poäng, 3:a Broc Parkes och David Salom båda 136 poäng.

Alex ligger 16:e i mästerskapet med 26 poäng.

Alex:

En 14:e plats och 2 poäng är jag inte alls nöjd med, jag brukar alltid sluta bättre än jag kvalar. Lördagens fria träning och kval gick bra trots att jag hade ganska ont, och 1.3 sekunder från pole är jag riktigt nöjd med. Jag kände redan på morgonens warm up idag att den rätta känslan saknades, det är svårt att förklara men hojens setup var kanske inte perfekt för banans dåliga fäste. 

Starten var bra men jag tappade något första varvet och var 15:e. Som vanligt fastnade jag bakom Iannuzzo som är nästan omöjligt att ta sig förbi. Till slut lyckades jag passera italienaren och var som bäst uppe på en 11:e plats, men fick ge mig för några förare.

Nästa race är Portimao Portugal om 2 veckor, en ganska svår men skoj bana, det ser vi fram emot.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: