Pela Renet segrade i GGN

Förra året fick Renet kämpa sig till segern efter en tidig vurpa. I år var det annorlunda och han kunde ta ledningen tidigt i tävlingen. Efter 3 timmar och 21 minuter kunde han gå i mål på sitt sjunde varv och därmed ta hem sin tredje seger i rad. Det är tredje gången fransmannen deltar och han hade över fem minuter tillgodo vid målgång. 

-Jag var betydligt tröttare förra året och 2011. Nu kom jag iväg bra i starten, tog en ganska klar ledning och behövde stora delar av loppet bara köra på 90 procent för att inte riskera något misstag, sa Pierre-Alexandre Renet till SR.

Banan var torrare än vanligt i år vilket ledde till att hela sex förare han köra sju varv. På andraplats kom Jonas Karlsson, Göta MS, och fransmannen Jeremy Tarroux kom trea. Årets hjälteinsats stod dock Mats Nilsson för som först kämpade om andraplatsen men efter motorproblem fick putta sin cykel i mål och slutade femma.

SVT var på plats i år igen och sände live. Klicka här för att se en summering av årets Gotland Grand National. Årets resultat för alla klasser hittar du här.

Var du på plats? Vad tyckte du om årets GGN? Kommentera nedan!

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: