Pedrosa och KTM bekräftar samarbete

KTM meddelar idag att Dani Pedrosa har kommit överens om ett två år långt kontrakt som testförare hos fabrikens MotoGP-satsning.
Pedrosa kommer att jobba sida vid sida med den flygande finnen Mika Kallio.

Den 33-årige spanjoren lägger som bekant race-karriären på hyllan när den här säsongen är slut.

–Att ha en förare av Dani Pedrosas rang som en del av vår MotoGP-satsning är ännu ett tecken på att vi är på väg i rätt riktning och att vi fortfarande satsar så hårt som vi kan på det här, säger Pit Beirer (Motorsports Director KTM Group)

–Vi hoppas på och är väldigt upphetsade över att Dani och Mika ska hjälpa oss att utveckla de två teamen vi kommer ha på startfältet nästa år och att vi ska kunna minska gapet ytterligare till de ledande teamen. Dessutom är det fantastiskt att Dani tror och litar på oss och i det vi gör, fortsätter han.

Pedrosa som har mer 3 VM-titlar och mer än 30 MotoGP vinster och 50 vinster totalt i alla klasser i bagaget. Han har stått på pallen mer än 110 gånger. Hans blotta närvaro och insikter kommer att bli en fördel i samarbetet med Mika Kallio som har varit med sen satsningens början.   

–Jag är supernöjd över att vi kunde komma fram till det här samarbetet med Dani Pedrosa. Tack vare hans långa erfarenhet från MotoGP är jag säker på att han kommer kunna utveckla vårt projekt och vår hoj på ett storslaget sätt, säger Mike Leitner som är Team manager MotoGP.