Pedrosa missar ytterligare race

Det är tuffa tider för HRC-teamet. Dani Pedrosa opererades för armpump efter Qatar och har missat de två senaste racen och Márquez blev påkörd i en träningsolycka vilket ledde till operation för bara ett par dagar sedan. Men i varje fall en av de två ska köra i helgen.

Pedrosa har missat de två senaste deltävlingarna på grund av sin operation och skjuter nu upp återkomsten ytterligare. Efter att ha kört en supermoto tidigare i veckan kändes inte armen som den skulle och han väntar ytterligare ett race, till Le Mans.

– Även om det först kändes okej, var min arm inte hundra procent efter att ha kört, säger Pedrosa. Jag vet om att jag kör en hel tävlingshelg kommer det vara mycket värre, och det sista jag vill är att skapa ytterligare ett stort problem. Så det har varit ett väldigt svårt beslut men jag tror att det är bäst att vänta lite längre, att fortsätta med rehabiliteringen och vara tillbaka för nästa race på Le Mans. 

Hiroshi Aoyama fortsätter ersätta Pedrosa och kommer som vanligt ha Marc Márquez som teamkollega. Márquez fick efter en träningsolycka operera sitt lillfinger på vänstra handen och föga förvånande tänker han trots detta köra i helgen. 

– Mitt finger kommer att kontrolleras efter varje session och bandagen bytas, säger Márquez.
 
Racet går på söndag klockan 14.00 svensk tid.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: