På moped över Alperna. Del åtta.

Gosslar – Burg

Morgon och moppen packad och klar. Har tryckt in i GPS:en en rutt från Gosslar till Burg med "undvik motorväg". Trots det så ser jag direkt att den kommer att skicka ut mig på autobahn några gånger om jag inte är vaken. Ids nu inte börja rätta den utan tänker att det får lösa sig allt eftersom. Pressar ut Visionen med all packning på mellan den gamla bommen och husväggen. Bommen är då inte använd på länge, det märks på marken och det märks också när en remsa med gammal rost följer med på packrullen.

 


Kör dom några kilometrarna in till stan Gosslar. Stan är utsmyckad med vackra korsvirkeshus. Dom är så många i rad att det t o m blir lite för mycket av dom. Studerar inte speciellt mycket stan utan vänder ganska snart norrut. Regnet kommer och går. Stannar iallafall och tar på mig lite varmare handskar och sätter också på mig regnstället, inte för att hålla mig torr utan för att hålla mig varm.

 


Flipprar lite med GPS:en och ser att den är lite oroväckande nära autobahnvägarna. Passerar nån stad och märker samtidigt att jag nu kommit till nån slags större på- och avfart. Vägarna, broarna och påfarterna ser ut som ett virrvarr. Aldrig sett nåt liknande, förutom på tv i nån amerikansk film. Märker det dessutom lite för sent, för det går inte att vända tillbaka, så jag brassar bara rakt in i smeten på vinst och förlust. Helt plötsligt ligger jag på nån slags motorväg, femfilig sådan. Jag med mopeden i mitten och bilar i hög fart i två led både till höger och vänster. Blinkers på och dom tyska autobahnuppfostrade förarna saktar ner och snällt släpper in mig mot höger allt eftersom. Puh!

 


Stora träd ger bra skydd åt små fordon.


En filmsnutt från moppen inne i Gosslar.

http://youtu.be/Y6PA9MFqDWg

Kommer ganska snart av motorvägen och tar riktning långt långt bort från autobahnområdet. Pular på nu efter lite mindre vägar. En husbil står står parkerad lite skumt efter vägen, andra sidan parkeringen. Ägaren verkar vara en tjej med gott självförtroende för det är en klibba med ett hjärta på och det står också "sexy girl på dörren". Fortsätter ett par kilometer till och ser en husbil till, lika skumt parkerad med likadana klibbor på. Enkel norrlänning som man är så rammlar poletten ner. Aha, nu fattar jag samtidigt som jag känner rodnaden rusa genom ansiktet.

 


Småtrevliga vägar upp till Lubeck. Snurrar runt ett tag i den vackra gamla Hansastaden. Fortsätter sen och svänger av mot en vägsträcka som jag aldrig kört tidigare, dvs följa strandkanten via Timmendorfer strand. Stranden får mig att häpna lite, kilometervis med strand, strandpromenad och nästan allt som är nära stranden verkar vara koncentrerat på turisterna där. Bestämmer mig bums att komma hit tillbaka nångång för övernattning.
Över bron till ön där Burg ligger. Stannar en stund där och kikar runt i byn. Klockan är bara strax efter fyra och med nästan fyrtio mil den här dagen så har jag ändå pinnat på ganska bra.

 


Kör några kilometer bort och kommer då till två campingar som ligger alldeles bredvid varann. Båda har bra med stjärnor i sin status, men jag väljer den som har minst av dom, detta bara för att den ligger närmast stranden. Tältet är lite blött fortfarande efter att det var lite småduggigt på morgonen. Låter allt torka, fixar till lite käka och drar sen ut på en lång promenad efter stranden.

 

 

 

Resan fortsätter här på mcnytt.se

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: