Övercool Triumph Legend TT

Spanska byggaren Pepo Rosell har förvandlat många tama standardhojar till råa endurance-osande retrohojar med gott om prestandabitar. Den är Triumphen är en av de senaste i ordningen, en Legend TT som fått nytt liv.
 
Bygget kallar han kort och gott ”Rocket”. Motorn på 885-kubik har fått portade toppar, luftfilter från DNA med bättre flöde och ett modifierat grenrör från en Speed Triple. Den massiva megafonen till ljuddämpare har byggts av Pepo Rosells vän ”Super Mario”. En lösning för rappare gasrespons från Dominos och en guldglimmande Tsubaki-kedja är annat godis.

Brembo-bromsarna, Öhlins-gaffeln och styrkronorna kommer från en Daytona 675R – så även de smidda fälgarna och kolfiberskärmen framtill. Svingen har modifierats för att acceptera bakhjulet från en Daytona och bakdämapren kommer YSS.
 
Föraren har bara en stilren mätare från Motogadget att fokusera på förutom asfalten på andra sidan det bubbelformade kåpglaset. Clipons och fotpinnar är CNC-frästa och Pepo Rosell har monterats sina egna justerbara vikbara kopplings- och bromsgrepp.
 
Bakramen är helt egenkonstruerad. Tanken kommer från en Suzuki Bandit men har modifierats ordentligt och fått ett tanklock från en Laverda. Om du känner dig på spenderarhumör kan bygget bli ditt, Rocket är nämligen till salu. Om ingen redan hunnit före.
 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: