Old Ghost – Kawasaki GPz 900 R

Utrustnings- och klädesmärket Icon kan det här med marknadsföring. De bygger, under varumärket Icon 1000, om hojar som på olika sätt reflekterar vad de står för. Ett mycket bra sätt tycker vi.
 
Du har nog sett några av deras hojar tidigare, hojar som The Operator (Ducati 900 SS), Thunder Chunky (Kawa ZX-7R) eller The Iron Lung (H-D Sportster). Deras senaste bygge, baserat på en Kawasaki GPz 900 R, heter Old Ghost.
 
Icon 1000 strösslar inte precis med information om Old Ghost men ett bigbore-kit från Wiseco samt helsystem av titan från engelska Racefit lär ha moderniserat prestandan. En Öhlins TTX36 bak samt en gaffel (från en Yamaha?) fram, frästa fälgar och en biffig sving från Roaring Toyz gör sitt för väghållningen. Instrumenteringen är uppgraderad till en rejäl skärm (EFIS på flygspråk).
 
Se klippet, gärna flera gånger, och njut av både hojen samt den välproducerade filmen som fullkomligen osar av åttiotal när det är som bäst. Blir inte du, liksom vi, sugen på att bygga något riktigt fränt i vinter?