Öhlins styvar upp vid Nürburgring

Öhlins som gjort sig världsberömda på bra, för att inte säga bäst, fjädring till motorcyklar, bilar, snöskotrar med mera skall under hösten 2007 för att stärka sin position i centraleuropa öppna en utvecklingsfilial mindre än ett stenkast från tyska Nürburgring.

-Ja, man kan kasta sten ifrån husgaveln in på själva banan, säger Henrik Samuelsson på Öhlins i Upplands Väsby. Som det är nu ligger närmaste testfacilitet timmar bort bara i resväg.

-Vi kommer att prova ut nya komponenter på en vid flora av fordon, allt från rena racingfordon till mer civiliserade ekipage och för detta har vi fått dispens att framföra fordonen på vägen mellan vår anläggning och entrén till banan.

De har alltså fått dispens att köra oregade fordon, tävlingsfordon som rena prototyper på allmän tysk väg. Brutalt!

Som om inte det vore nog grädde på moset berättar Henrik att blivande chefen föranläggningen är ingen mindre än Wim Peters vars initialer är lika bekanta som berömda i stötdämparvärlden.

Wim har sålt av sitt WP Suspension och är själv nu en del av Öhlins utvecklingsavdelning.

Man undrar ju om inte de sex tekniker och förare som skall vara placeras vid denna nya utvecklingsanläggning har bland de ballaste jobb man kan ha i fjädringsväg…

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: