Öhlins knyts återigen närmare Yamaha

Yamaha har gått ut med ett pressmeddelande om att deras MT-, XSR-, Tracer-, XV950 och YZF-R3-hojar kan fås med Öhlinsdämpare direkt från Yamaha-återförsäljaren. Noterbart är att det i första hand inte handlar om tillverkarens sportigaste maskiner.
 
Genom Yamaha-appen My Garage och dess 3D-konfigurator kan kunden plocka ihop sin hoj med de Öhlinsprodukter som erbjuds i telefonen och sedan hämta ut den extrautrustade motorcykeln hos handlaren.
 
Kenth Öhlin startade sitt stötdämparföretag 1976 och efter att företaget rönt fina framgångar inom racing klev Yamaha in som delägare 1986. För nio år sedan köpte Kenth Öhlin dock tillbaka 95 procent av aktierna i sitt företag från den japanska motorcykeljätten.
 
Att Yamaha nu erbjuder Öhlins-produkter som tillval till en så stor del av sitt modellprogram innebär att de forna delägarna nu närmar sig varandra igen. Redan nästa år ska Yamaha utöka utbudet ytterligare genom att erbjuda Öhlins stötdämpare och gaffelsatser till YZF-R6 samt syskonmodellerna MT-10 och YZF-R1.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: