Nya däck från Dunlop

Dunlop förnyar och fullföljer sina nuvarande erbjudanden inom touringsegmentet för motorcyklar genom att lansera nya StreetSmart. De nya däcken har tagits fram särskilt för att möta behovet hos klassiska motorcyklar, med inriktning mot en marknad som växer för varje år i Europa.

Klassiska motorcyklar är på uppgång i Europa. Enbart i Tyskland visar siffrorna att genomsnittsåldern på de motorcyklar som används har ökat från 12 till 14 på endast fyra år. Efterfrågan påverkas av ett ökat antal förare i 40- och 50-årsåldern som ser motorcykelåkandet som en fritidssysselsättning. Informationen stöds av försäljningssiffror över hela Europa som visar att klassiska motorcyklar står för mer än halva försäljningen på Europas nyckelmarknader idag.  Samtidigt som efterfrågan går upp är behovet av däck som levererar dagsaktuell teknisk kapacitet på vägen stort.

“Marknadssifrrorna visar att en majoritet av förarna där ute är StreetSmart-förare”, säger Sharon Antonaros, Director Dunlop Motorcycle Business Unit EMEA. “Samtidigt som en stor grupp av Europas befolkning uppnår 50-årsåldern, ser vi en ökad efterfrågan på klassiska motorcyklar. Den här gruppen hjälper då till att stimulera efterfrågan på produkter med den allra senaste tekniken för att stödja en hobby, och StreetSmart använder sig av denna efterfrågan.” 

Ny teknik för klassikerna
Konstruerad som en uppgradering av däcket Arrowmax GT501 Touring Bias, ersätter StreetSmart även Arrowmax D103. De nya däcken kombinerar en framgångsrik design med ytterligare ett mervärde: de senaste teknikerna i höljesmaterial och kompoundering. Dessa tillhandahåller mycket förbättrad hantering, kombinerat med en överlägsen komfort som man inte hittar så ofta inom detta segment. Däcket tillhandahåller en helt ny generation gummiblandning med silica, för bättre grepp i kalla och våta väderförhållanden.

“Vi ville tillhandahålla däck för klassiska motorcyklar med alla de fördelar som finns hos nyutvecklade däck. Resultatet är att Dunlops StreetSmart nu finns på marknaden för att möta efterfrågan på klassiska, men också högpresterande däck”, säger Sharon Antonaros, Director Dunlop Motorcycle Business Unit EMEA.

Tekniska framsteg: lägre vikt, ökad körsträcka
Tekniskt sett tillhandahåller StreetSmart en ny profil och konstruktion till förarna. En reducerad övergripande däckvikt på upp till 25 %, som, jämfört med sin föregångare, hjälper till att förbättra hantering och komfort. Större mönsterdjup garanterar ett ökat våtgrepp. För att hjälpa motorcyklarna att köra den där extra milen, har StreetSmarts bakdäck kontruerats för att ge ett ökat mönsterdjup, samtidigt som både de främre och bakre däcken har en cosekant kurvdesign för bättre slitstyrka. Det som fulländar bilden är det fram däcket, som har kontinuerliga centrala spår, vilket ger ett bättre våtgrepp och bättre styrförmåga.

StreetSmart har inte bara den senaste tekniken, det har också tagits fram av de senaste datorgenererade modelleringsverktygen. Den nya tekniken har gjort det möjligt för utvecklarna att få formen på det luftfyllda däcket att likna formen på det icke-luftfyllda däcket, så mycket att det betydligt har reducerat den övergripande belastningen på stommen.  StreetSmart har tagits fram för att ge en omfattande tryckfördelning i däckavtrycket samtidigt som det reducerar det med så mycket som 16 % jämfört med sin föregångare.

För mer information om Dunlop, se www.dunlop-tires.se eller www.dunlopmotorcycle.eu

%d bloggare gillar detta: