Ny ZX-6R från Kawasaki

Kawasaki ger sporthojsmarknaden en ny ZX-6R Ninja till 2019.

Den 636 kubikcentimeter stora motorn har blivit uppdaterad med quickshifter och den har fått en ny instrumentpanel med nya funktioner som bland annat visar återstående bränslemängd och indikator för ekonomisk körning. 
 
För den som vill använda ZX-6R till banåkning kommer hojen utrustad redan från fabrik med Battlax Hypersport S22-däck och den tidigare nämnda quickshiftern, samt justerbar växlingsindikator. M50-monoblock-ok från Brembo i kombination med 330 milliters skivor borgar för snabba hastighetssänkningar vilket kan vara bra när du vill få stopp på hojens tjänstevikt på 206 kilo. Accelerationen framåt sker med hjälp av motorns maximala 136 hästar vid 13500 varv.
Framgaffeln på 43 millimeter är enligt uppgift fullt justerbar och fjädringen bak har justerbar förspänning och steglöst justerbar kompression. Utöver detta har Kawasaki utrustat motorcykeln med slirkoppling för att underlätta vardagen för sina Ninjaförare. Ett 12-voltsuttag finns som standard. Öhlins styrdämpare kommer gå att beställa som tillbehör. Övriga tillbehör som går att beställa är bland annat en lackerad kuts.  

Ny LED-belysning och nya kåpor ger den ett aggressivt utseende och Kawasaki menar att de byggt en välbalanserad motorcykel för både gata och bana med sin nya ZX-6R Ninja.