Ny Triumph! Tiger Sport är här!

Nya Triumph Tiger Sport är en helt ny modell för 2013. Den har 10 hästar högre effekt än Tiger 1050 och lämnar nu 125 häst som max angiven effekt. Den har nu enkelsving och fullt reviderad fjädring samt en helt ny förarergonomi. Den levereras i två nya färger och sportig grafik och som trygghetsgrädde i Triumphmoset får du två års garanti med obegränsad körsträcka är standard.

 

Triumph har gett Tiger 1050 en så omfattande sportig uppgradering inför 2013 så det blev en ny modell: Tiger Sport. Den bakre halvan av cykeln är helt ny, och alla synliga komponenter i fronten är också uppgraderade. 10hk extra kommer också från den karaktärsfulla trecylindriga motorn på 1050cc. Tiger Sport är adventure-stylad gatcykel för puristen som föredrar att koncentrera sig på kärnvärdena med en kul motorcykel: en stark och förförisk motor, tajt hantering och en körställning som passar olika vägtyper.

 

Nytt chassi – bakdel, sidopaneler och kåpa är nytt, vilket ger Tiger Sport ett smalare, sportigare och mer modernt utseende med en distinkt design. Det finns också en ny bellypan som är standard. Mer kraft – nya revideringar i avgas- och insugningssystem har hjälpt Triumph ingenjörer  att släppa loss ytterligare 10hp och 6Nm i toppeffekt och vridmoment och samtidigt ökat motorns effekt över hela dess varvtalsområde. Den suggestiva trecylindriga morrandet har förbättrats samtidigt, medan ett större bakre drev också förbättrat acceleration och växellådans ändringar har resulterat i smidigare växlingar.

 

I Skandinavien kommer den att ha sin premiär på motorcykelmässan i Stockholm 24-27/1 och Helsingfors 1-3/2. Tillbehör och garanti Ett brett utbud av tillbehör finns för Tiger Sport, utformade för att förbättra både utseende och funktion. Två års fabriksgaranti med obegränsad körsträcka som alla nya Triumph motorcyklar.