Ny MV Agusta F4 på gång

Vill man veta något om MV ska man se till att vara på plats. Och givetvis var Bike på plats i slutet av förra veckan för pressvisningen av Brutale och och Dragster i RR-utförande. Förutom de två uppdateringarna berättade MV om en rejält uppdaterad F4 i en begränsad homologeringsupplaga på 250 exemplar. Och dessutom med ett för en exklusiv italienare attraktivt pris, cirka 40000 euro.

Enligt specifikationen har nya F4 åtta procent lägre vikt och fem procent högre effekt – 175 kilo och 210 hästkrafter.  Den lägre vikten har uppnåtts med hjälp av en invändigt lättad motor (lättad vev, titanstakar, lättare drev, lättare kolvar) vilket också ger ett rappare gassvar samt ett mer lättsvängt chassi tack vare minskade gyroeffekter. Kolfiberkåpor samt Li-Ionbatteri och smidda fälgar sänker vikten ytterligare. 

Effektökningen fås tack vare ett högre maxvarv samt större spridare (mer bränsle) och en helt nyutvecklad topp. Och eftersom detta är en homologeringsmodell finns ju givetvis ett racekit, innehållande bland annat ett helsystem av titan (nej, knappast 95 dB).

Den svenska importören KGK kunde idag inte svara på om den kommer till Sverige och i så fall till vilket pris utan vi får vackert vänta till efter EICMA i Milano där MV Agusta enligt vad vi erfarit ska visa totalt fyra nya modeller.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: