Ny allroundhoj från Kawa!

Kawasakis ER-6n och ER-6f som kom 2006 har blivit verkliga bästsäljare tack vare form, funktion och pris. Nu kommer ytterligare en modell som byggts på samma tekniska plattform, namnet är Versys.

Så här skriver Kawasaki Sverige om den nya modellen;

När de båda ER-6 modellerna kom i fjol var det fler än en förståsigpåare som fnös lite åt 650 kubiks parallelltwinnen som bestyckade de två. Men redan efter de första provkörningarna stod det klart att den nya motorn och chassit var en hit. Hojarna var både lättkörda och bjöd på massor av körglädje för den som hunnit bli kräsen med åren.
Dessutom var priset helrätt!
De båda motorcyklarna visade sig bli riktiga sälj-succéer, så det är inte undra på att man nu släpper en ny modell på samma tema – Versys.

Versys är baserad på samma tekniska plattform som de två ER-6 modellerna. Men den här gången är det en allroundhoj med smak av supermotard som skapats. Upprätt sittställning och långslagig fjädring gör den perfekt för stadstrafik, eller slingriga skogsvägar.

För att passa optimalt för just den sortens trafikmiljö har 650 kubikaren fått mer effekt på låga varv. Oavsett vilket varv man har ska det gå att plocka fram den effekt som behövs just då.

– Versys är en oerhört mångsidig hoj, säger Johan Lyckman på Kawasaki Sverige.
– Jag är helt övertygad om att den kommer att hitta många vänner både bland de som köper sin första hoj, och hos de som vet exakt vad de vill kunna kräva.

Något pris är ännu ej klart, men enligt Lyckman kommer det inte att skilja sig mycket från de tidigare modellerna med den nya motorn.

Liksom dessa kommer också Versys att gå att få med låsningsfria bromsar (ABS), till en merkostnad på cirka 6000 kronor.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: