Novemberkåsan är igång – stort bildspel!

Bike Endurobloggen är så klart på plats i Vimmerby. Fantastiskt välarrangerad tävling och suveräna förhållanden är våra intryck så här långt. De bitar av de olika specialsträckorna som vi sett har hittills varit fantastiskt fina. Alla förarna har nu kört de fyra specialsträckorna en gång i dagsljus och nu startar nattetapperna. Det är då det kommer att bli skillnad… 

På dagsetapperna har tempot i täten varit riktigt högt. Joakim Ljunggren kommenterade att det var SM-tempo på Albin Elowson och Micke Persson, som på samtliga sträckor varit de snabbaste. Albin inledde med att vara snabbast på de två första sträckorna, därefter var Micke snabbast på de följande två. Ljuggren må ha mest erfarenhet men det här tempot hänger han inte riktigt med i. Men ett högt tempo gör också att det kan bli stort risktagande… Även hemmasonen Calle Bjerkert är också med där framme.

Hanna Berzelius är bästa dam på plats 53, före Emelie Nilsson.

När vi skriver detta har förarna precis gått ut på sitt första varv för natten. Marcus Adielsson som var med riktigt fint under dagen körde SS1 på 47:25 och gjorde SS5 på 49:13. Mer än så skiljer det inte mellan dag och natt för eliten.

Direkt nu på SS5 så har dock Micke Persson problem med hjälmljuset och tappade genom detta 18 minuter mot Albin som kunde utöka sin ledning.

Fotsatt uppdatering kommer att ske med live video på Facebook/Endurobloggen och därefter ytterligare en nyhetsartikel först efter målgång, vilket beräknas bli någon gång mellan klockan 01 och 02 i natt. Det har gått snabbt på dagen men tävlingsledningen har som vi skrivit om tidigare lagt till ytterligare en sträcka, förarna kommer att köra den längsta sträcka ytterligare en gång, alltså tre gånger i natt.