Norsk trehjuling

Trehjulingen, som heter Brudeli 625L, har två hjul fram och ett bakhjul. Fordonet beskrivs bäst som en korsning mellan en motorcykel och en ATV, den kan luta precis som en motorcykel men sägs ha samma stabilitet som en sport-ATV. Den är utvecklad både för att användas både på gatorna och offroad. Den är perfekt för att lära sig sladda med.

Företaget som har designat skapelsen är det norska företaget Hareide Designmill som också designat bland annat duschkabiner, skor och bussar. Därför var det väl naturligt att de skulle designa en innovativ motorcykel också.

Brudelin ska vara inriktad på att både vara rolig och säker. De två framhjulen ger föraren möjlighet att bromsa i kurvorna, vilket är svårt att göra med en motorcykel. De två framhjulen ger också en kortare bromssträcka. Under terrängkörning ska fotplattorna vara till stor hjälp, de ligger alltid parallellt med marken medan resten av hojen kan luta upp till 45 grader.

Brudeli 625L, där L:et står för ”Leanster” kommer att tillverkas på beställning och de första exemplaren ska levereras år 2007 och kostar cirka 190.000 kronor, exklusive moms. Det är BrudeliTechs förhoppning att deras skapelse ska bli laglig att framföra på vägarna, vilket den inte är idag. Den prototypen som är klar just nu baseras på en KTM 625 SMC supermotard motorcykel.

%d bloggare gillar detta: