Nikola Milovanovic startar inte i Västkustloppet

Nu på lördag är det dags för Västkustloppet! Tyvärr missar Veidec Racingföraren Nikola Milovanovic helgens deltävling i Pro Superbike på grund av problem en armbåge. Nikola har haft problem med armbågen sedan Ring Knutstorp och har ställt till med mycket besvär för 22-åringen.

Rachid Rachid: Berätta mer om armbågsproblemet.
Nikola Milovanovic: Jag har fått en muskelinflamation i fyra muskelfästen. Det är en ansträngningsskada. Det började på första träningen på Ring Knutstorp och det har gjort ont sedan dess. Kan köra fyra fem varv utan problem, men sen är det kört. Läkaren kan inte göra något, bara skriva ut starkare medel och be mig att vila. Det enda som kan hjälpa är en kortisonspruta så att jag kan köra själva racet. Men det är också en tillfällig lösning. Jag och Milan tog beslutet tillsammans om att det bästa är att vila ut och hoppa över Falkenberg.

RR: När tror du att du kommer att vara återställd?
NM: Nästan helt omöjligt att veta. Jag ska åka ner till Brno, Tjeckien och kolla på Superbike VM. Jag hoppas att de kan hjälpa mig i Clinica Mobile, genom Veidec Racing som kör i Supersport VM har jag tillgång till några av världens främsta roadracingläkare.

RR: Nästa deltävling efter Falkenberg är Gelleråsen 14-15 augusti, kommer du att köra det racet?
NM: Jag ska försöka testa inför tävlingen och känna efter om allt är ok. Men målsättningen är självklart att köra tävlingen.

RR: Kommer du att vara på plats på racet nu på lördag?
NM: Jag funderade på att åka ner och kolla. Men jag håller mig hellre borta faktiskt, annars blir man bara sugen på att köra och besviken över att man inte kan. Jag kommer att följa racet på TV däremot. Jag skulle vilja passa på att hälsa till alla förare och önska de lycka till.

Idag startar racehelgen på Falkenbergs Motorbana. 09:00 startar träningen, kvalet 13:40. Ska VW få ännu mer valuta för pengarna genom att få leda ännu ett Pro Superbike-race med sin VW Scirocco Safetycar? Missa inte racet på lördag 13:40, live på Viasat Motor!

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: