Närmar sig för Novemberkåsan 2017

Det har nu blivit dags att ladda inför den 93:e upplagan av den legendariskt hårda endurotävlingen Novemberkåsan. I år är det klubben Göta Motorsällskap i Enköping som arrangerar tävlingen, vilket de även gjorde 1983. Nu som då har de fått hjälp av SMK Tierp att med förberedelserna och genomförandet.
 
På Annelundvägen i Enköping kommer tävlingscentrum att upprättas vid det så kallade Minicar-huset. Där kommer depå, star, mål, serviceplats och tävlingshögkvarter vara beläget.
 
– Förberedelserna har pågått i drygt ett år nu. Vi har varit ungefär samma gäng som hållit på med kåsa-banan som också jobbade med enduro-VM 2014 och 2016. Vi har alltså många duktiga och rutinerade Götamedlemmar som har slitit med att få till en bra Kåsa i år, berättar tävlingsledaren Peter Viberg Göta MS i pressmeddelande.

Årets Novemberkåsa är 32 mil lång och av dessa är 4,5 transport till och från de fyra specialsträckorna. Sträcka 1är 28 kilometer lång, sträcka 2 är 7 kilometer, sträcka 3 är 25 kilometer och sträcka 4 är 14 kilometer. Starten sker klockan 09:00 på morgonen den 11 november och nattkörningen börjar klockan 17:00. Längs med banan kommer sex utmärkta publikplatser att finnas, vägen dit är tydligt markerad så att ingen går vilse i mörkret.