Mozz härjningar i Mellanöstern

SM-föraren Magnus Mossberg har härjat i på racerbanorna i mellanöstern, bland annat som wildcard i Bahrain Superbike Championship. Höjdpunkterna var två fina femteplatser i Förenade Arabemiraten men även två femteplatser i Bahrain Superbike Championship (BSBK). 
 
BSBK är en enhetsklass där alla kör Ducati Panigale 899 som arrangören tillhandahåller. Det handlar om 15 hojar varav en lånas ut till ett wildcard. Carlos Checa dök exempelvis upp som wildcard i första racet och i race tre var det dags för Magnus Mozz Mossberg.

Insatsen gick inte av för hackor med tanke på att han aldrig kört hojen innan eller ens sett banan medan motståndet haft två helger på sig att träna.
 
Tyvärr var även olyckan framme och Magnus vurpade hårt efter en highsider under friträningen. Med ordentlig värk i kroppen och räkning på 34 000 kronor såg det mörkt ut. Undsättningen kom då från flera vänner och dedikerade fans som började samla in pengar under rubriken MOZZ-aid. Via Facebook och forumet Sporhoj.com började pengarna trilla in och Magnus kunde till sist fortsätta sitt äventyr.
 
Så här skriver Magnus MOZZ Mossberg i ett mejl till Bike:
”Folk är fantastiska, både hemma i Sverige och i världen. Jag har fått 40 nya Facebook-kompisar i Bahrain, Kuwait, Oman, Emiraten, Indien och Qatar, och lika många har hemma! Folk är folk, racers är racers, oavsett religion och hudfärg! ”
 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: