Motorcyklar på skulpturutställning i Höganäs

På en utställning med vernissage på Höganäs museum lockas publiken att beskåda motorcyklar som konstform.

-Sällan har det kommit så mycket folk till en vernissage, konstaterar Nils Plöjel som är den som tagit initiativet till utställningen. Det beror naturligtvis på att vi förutom den vanliga konstpubliken också lockat hit en helt ny publikkategori, de motorcykelintresserade. Fantastiskt kul för oss på Konsthallen! Fortsätter Nils.

Nils menar att dessa skulpturer absolut platsar i en konsthall.
-De unika motorcyklarna är skapade med stor känsla, engagemang och kunnande, precis som vilka andra konstföremål som helst med ett personligt uttryck. Hojarna framstår verkligen som de konstverk de är i den rena, avskalade miljö, som konsthallen utgör, avslutar Nils.

De flesta hojarna är kända och hyllade på traditionella MC-utställningar men vi visar också några som inte tidigare varit utställda i Sverige. Till exempel den danska ”Gorilla Punch” från Wrenchmonkees via Per Nielsen, Per Bengtssons enorma ”The Beast” och prototypen ”Verdandi” av Micke Hallgren m.fl.

Byggarna har fått sätta ut priser på sina verk, så gör man ju normalt på konstutställningar.
Priserna varierar från ca 300.000:- till över 900.000:-, något som bidragit till att den ”normala” konstpubliken har fått respekt för dessa konstföremål.

Deltagare, med en eller flera hojar per man, är:
Stellan Egeland, Lasse Sundberg, Per Bengtsson, Wrenchmonkees, Alexander Eriksson, Erik Hermansson, Adam Nestor och Börje Hurtig.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: