Motorcykeln som tål en sidokrock

Precis som många andra intressanta utvecklingsprojekt tar Litmotors små steg i taget med sin prototyp kallad C-1. Företaget som håller till i Kalifornien säger att serieproduktionen är planerad att börja i slutet av 2014 och om de kan hålla sitt löfte har världen något spännande att vänta sig.
C-1 är ett eldrivet fordon som håller sig upprätt och även svänger med hjälp av ett gyroskopiskt stabiliseringssystem. Två  svänghjul snurrar i över 10.000 rpm och skapar ett vridmoment på hela 1762 Nm. Tack vare detta ska C-1 vara så pass stabil att den till och med ska hålla sig upprätt vid en sidokollision, vilket också demonstreras i videon.

Toppfarten uppges till 160 km/h och 0-100 ska ta sex sekunder. Räckvidden uppges till 32 mil per laddning och att ladda batteriet till full kapacitet uppges ta 4-6 timmar beroende på strömstyrka. Det ska även vara möjligt att snabbladda batteriet upp till 80 procent på endast en halvtimme.
Modellen ska vara gatlegal och servicenätverk och återförsäljare kommer att finnas i Nordamerika. C-1 går att förbeställa och en tredje del av erlagda beställningar har lagts utanför USA. Priset är satt till 24.000 dollar (cirka 161.500 kronor).  
Modellens namn, C-1, kommer för övrigt att bytas ut till något annat då säkert flera av redan känner igen det från fordon från bland annat BMW, Citroen med flera.

Intresserade besöker med fördel: http://litmotors.com/ 
 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: