MotoGP: Kraschtätt på regnigt Misano

Efter en racehelg med mestadels vackert väder bröt regnet ut på söndagen. Det skulle bli ett race på våt bana ända till målflagg. Jorge Lorenzo är ivrig att ta sin första vinst för Ducati och efter en modig manöver tog han ledningen redan från start. Han drygade ut sin ledning men jagades av Marc Marquez och Andrea Dovizioso som bara väntade på de att den iskalla spanjoren skulle göra ett misstag.
 
Istället var det Marc Marquez som flera gånger pressade fram vilda sladdar på det blöta underlaget – men på sitt välkända vis tyglade han Hondan även i de mest extrema situationer och gav aldrig den jagande Ducatin fri lejd till andraplatsen.
 
Så kom till sist kraschen för Jorge Lorenzo, det blev en elak highsider men han klarade sig relativt oskadd till depån där han fick följa resten av racet.
 
Bakom Marc Marquez och Andrea Dovizioso jagade Maverick Vinales, tätt följd av Cal Crutchlow och Jack Miller. De två sistnämnda kom vid ett tillfälle förbi spanjoren men Cal Crutchlow krachade och Jack Miller tappade åter sin plats till Yamaha-föraren.
 
Den riktiga bragden under racet kom från italienska satellitföraren Danilo Petrucci som körde upp sig till andra-, och sedan förstaplats på sin Ducati. Han körde i en egen klass och visade stor självsäkerhet i regnvädret med flera kaxiga omkörningar på vägen mot ledningen. Med cirka sju varv kvar ökade Marc Marquez trycket och då finns det ytterst få som kan stå emot, inte ens en italiensk Ducati-förare på hemmaplan.