MotoGP: Högre spänning efter Sepang

Förra året såg vi Andrea Dovizioso storma i mål som vinnare på den krävande Sepang-banan. En upprepning på detta är precis vad som skulle behövas för att hålla liv i fighten om mästerskapstiteln mellan honom och Marc Marquez.
 
Värmen och det fuktiga klimatet skulle återigen göra MalaysianGP till en utmaning för förarna. På söndagen var banan blöt, regnet hängde i luften och det såg inte ut att bli bättre allt eftersom timmarna gick.
 
Starten blev en intensiv historia där Marc Marquez armbågade sig fram från tredje startled till att leda in i första kurvan, på sin väg dit var han nära att köra ihop med Maverick Viñales. Hans fart var dock för hög in i kurvan, han tvingades ut brett men lyckades stänga igen dörren hårt bakom sin när han kastade sig in på en andraplats.
 
Bakom honom hade han teamkamraten Dani Pedrosa som startat från poleposition och framför på förstaplatsen skymtade Johann Zarco. Marc Marquez fick dock raskt se sig nedpetad till tredjeplatsen av Jorge Lorenzo som satt ett rasande tempo från sjätte plats i startfältet.
 
Andrea Dovizioso jagade bakom sin mästerskapsrival på fjärdeplatsen, därefter hittades Dani Pedrosa och överaskningen KTM-föraren Bradley Smith.
 
Efter en misslyckad omkörning på varv fyra gjorde Andrea Dovizioso ytterligare ett försök att passera Marc Marquez i början av varvet därefter. Den här gången satt försöket och italienaren gjorde nu allt för att kom ifatt Jorge Lorenzo och Johann Zarco. Den sistnämnda förlorade ledningen till Jorge Lorenzo på nionde varvet, fransmannens mjuka bakdäck började ta slut och han kämpade med att hålla det vi liv till målflagg.
 
På samma varv hittade även Andrea Dovizioso förbi Johann Zarco och nu började en intern strid inom Ducati-teamet. Om Jorge Lorenzo vann skulle det vara hans första vinst för teamet men det skulle även omedelbart kröna Honda-föraren Marc Marquez till världsmästare. Andrea Dovizioso var tvungen att vinna, om det skulle ske genom teamorder eller ett misstag från Jorge Lorenzo återstod att se.
 
Det trots allt en stor blunder av den annars iskalla spanjoren som gjorde att Andrea Dovizioso kunde ta över ledningen. Ett framhjulssläpp i kurva 15 gav italienaren allt utrymme han behövde för att ta över ledningen och hålla den till sista varvet.
 
Avgörandet om vem som blir årets segrare i MotoGP-mästerskapet kommer därmed att avgöras under säsongens sista race på Valencia.
 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: