Motioner för främre registreringsskylt

SMC har gått igenom motionerna och samlat ihop de som är väsentliga för motorcyklister. Många av motionerna är positiva för motorcyklister, flera vill ha minskade kostnader för att ta körkort och möjlighet till körkorsutbildning i gymnasiet. Motionerna gäller också provtillfällen och att det ska bli kortare väntetid.

De 22 motioner som berör de ovan nämnda frågorna kommer till störst del från Socialdemokraterna och Moderaterna, men även Kristdemokraterna, Vänsterpartiet och Folkpartiet.

 

Men även i år har motioner lämnats in som gäller registreringsskylt fram och ägaransvar. Totalt har tre stycken motioner lämnats in angående de två frågorna, alla ifrån Socialdemokraterna.

"Sverige har länge haft problem med efterlevnaden av hastighetsgränser. Höga hastigheter orsakar en stor del av olyckorna i trafiken." skriver Hans Hoff (S), Jennie Nilsson (S) och Adnan Dibrani (S). 

"När det gäller biltrafik fungerar detta relativt väl. Däremot finns det problem med motorcyklister som kör för fort. Av säkerhetsskäl kan polisen inte ta upp jakten på de förare som inte följer uppmaningen att stanna. Det vet många förare om och kan därmed riskfritt öka hastigheten ytterligare för att köra ifrån polisen." skriver Anna Wallén (S).

"I dag har den som äger fordonet inget ansvar för hur detta framförs och inte heller skyldighet att uppge vem som körde fordonet vid fortkörningstillfället (i de flesta fall förmodligen ägaren själv)." fortsätter Wallén.

Sverigedemokraterna har lämnat in två motioner angående trafikbrott. Den ena vill att bötesbelopp justeras efter inkomst och att ett pricksystem ska införas. Den andra vill ge polisen befogenhet att beslagta och förstöra fordon.

Motionerna behandlas nu av berörda utskott.  Klicka här för att se alla motorcykelrelaterade motioner.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: