Modigt drag i nattens Supercross-premiär

I natt svensk tid är det dags för en av de största händelserna under motocross-året, nämligen AMA Supercross-premiären i Anaheim. Svensken Fredrik Norén har lyckats greja en plats i ett team under den just nu stenhårda konkurrensen. Inte nog med att han ska armbågas mot stjärnor som Chad Reed, Trey Canard, Ken Roczen, Eli Tomac, Marvin Musquin och Ryan Dungey – han kommer göra det på en 250.

Reglerna för 450-klassen med toppförarna tillåter faktiskt detta. När Fredrik Norén signerat sitt kontrakt för en säsong med teamet TiLUBE/Storm Lake Honda för 250-klassen på östkusten tog han även chansen att köra de fyra inledande tävlingarna på västkusten. Tilltaget att omgärda sig med ett hav 450-monster och vråltaggade toppförare är mycket ovanligt och minst sagt modigt. I en intervju med tidningen Dirt Rider förklarar Fredrik Norén, som bor i Kalifornien sedan 2,5 år, att de fyra tävlingarna ger honom värdefull tid att lära känna hojen.

Vi på Bike träffade Fredrik Norén i höstas under en uppvisningstävling på Tele 2-arena. Mellan vågorna av svenska crosskids som var betagna av att träffa sin hjälte i depån fick vi några minuter att pratat om livet i USA och hans syn på Supercross. Då hade han ännu inte fått tag i en plats i ett team men såg ut att ta det med ro.
 
Hur känns inför säsongen som kickar igång nu?
– Det känns bra. Jag har i och för sig inte riktigt klurat ut vad som händer med team och allting sådant men det ska nog lösa sig här rätt snart hoppas jag. Jag har håller på att prata med ett team just nu. Vi försöker lista ut lite detaljer, förhoppningsvis kan jag komma på hojen snart igen och börja preppa.

Vad är grejen med Supercross?
– Det är ju en show. Alla kan se i stort sett hela banan från läktaren, det är lite tajtare racing, lite mer aggressivt. Mer av en show. Utomhus är lite mer för hardcore fans. Supercross är mer publikvänligt.

Vad gillar du bäst med det?
– Jag har inte kört så mycket supercross, det är en annan grej och att göra något annat är lite roligt. Det här med tajming och hopp, allt sådant. Tekniken kan man säga, det är kul att köra banan bara. Att försöka få ett bra flow – det tycker jag är mest kul.

Hur länge har du bott i södra Kalifornien nu?
– Jag har varit där två och ett halvt år i stort sett. Innan det var vi lite överallt men planen är att stanna kvar. Vi får se vad som händer.

Det är ju hjärtat av motocross kan man säga, kan du beskriva scenen där?
– Det är som du säger ett Mecka för amerikansk motocross. Det är många företag som är från Kalifornien. Många förare bor där och man kan köra året runt. Fast folk har faktiskt börjat flytta runt lite i Amerika. Vissa i Florida och lite så med men de flesta teamen och förarna finns i Kalifornien, samt många bra banor.
 
Orkar ni hålla er vakna och om ni hittar en stabil streamingtjänst rekomenderar vi er att följa Fredrik Noréns äventyr i Anaheim i natt.
 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: