Mission One Eagle Thrust – Till Sverige!

Strömmen av mer eller mindre nödvändiga uppfinningar som söker stöd via crowdfunding tycks aldrig sina Ta till exempel det här initiativet för medfinanisera en vindrutetorkare för hjälmen.
 
Men ett start up-företag som vi mer än gärna skänker en slant till är galningarna på Mission One. Redan i årets Bike Katalog kunde vi presentera hojen som är det vansinnigaste vi sett i gatväg på länge.
 
Delarna är hämtade från
kraschade exemplar av Yamahas MotoGP-racer som de fått tag i till fyndpris via mer eller mindre inofficiella kontakter i teamet. Hur de lagat dessa efter 200 km/h+ highsiders är oklart, men resultatet är smått otroligt. En orgie av då och nu. En kombination av vråltrimmad Yamaha XJR-motor och modern teknologi som orbital launch control, wheelie out-of-control och seat ejection tack vare en IMU som mäter allt hojen gör i fem dimensioner.

Du kan sluta drägla och börja handla. Mission One har nämligen precis fått ihop nog med stålar för att slutföra en förserie på 1 500 hojar varav 50 kommer till Sverige. Importör och generalagent för Mission One i Sverige väntas tillkännages senare i vår.