Midual Type 1 – fransk lyx

Midual är ett franskt märke som skapades 1992. Märket började få uppmärksamhet i slutet av 90-talet för sina annorlunda koncept men hade aldrig ekonomin att få igång produktionen. Sedan dess har det varit tyst, tills nu. På utställningen Pebble Beach Concours d’Elegance i Kalifornien har Midual presenterat en prototyp döpt Type 1. 

Med en twin på 1036 kubik hävdar Midual att Type 1 har 106 hästkrafter vid 8000 varv. Motorn är monterad till en aluminiumram med integrerad tank. Bensintanken utgör också en del av instrumenteringen med flera analoga klockor. 

Fram sitter en 43 millimeters Öhlins FGRT-gaffel, vars vinkel är justerbar mellan 24 och 25 grader. Bak är en aluminiumsving och Öhlins TTX36 monterat. Bromsarna är från Brembo och fram sitter två 320 millimeters skivor med fyrkolvsok. 

Men det stora argumentet ska vara finishen och detaljrikedomen. Midual utlovar stora möjligheter att skräddarsy sitt exemplar med en stor tillbehörskatalog. Det handlar som sagt om en prototyp och en färdig version ska inte vara redo först 2016. Endast 35 exemplar ska tillverkas för europeiska kunder och priset ligger på 140 000 euro (strax under 1,3 miljoner kronor).

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: