McQueenretro i modern tappning

På Eicma i Milanofick vi beskåda det av BMW förvärvade anrika och ursvenska Husqvarna.  De skyltade med sin redan förhandsvisade Nuda 900 och Nuda 900R. Men roligare än bara så blev det! Under ett av täckena hade de gömt en riktig sevärdhet.
Konceptmodellen Moab söker oblygt fiska efter kopplingarna till Steve McQueen och filmen On Any Sunday. Här har de tagit en encylindrig fyrtaktare från BMW och stoppat den i en ny ram och gett den trådekrade 17-tumshjul.

Det som tydligast ger motorcykeln den historiska återkopplingen är den röda tanken med en kromdekal som skall illustrera det blanka fält vi såg på sextiotalets feta Husqvarna-crossar. Genren de vill halka ner i är närmast »nytänkande retro«. En av mässans mest tittvänliga nyhetsinslag.

Kikar du på Moab i profil, framförallt från höger så ser motorn nästan lite ut som en tvåtaktare. Teamet som ritat modellen är inte BMW-folk utan här har Husqvarnateamet arbetat sida vid sida med BMW. Inte så mycket för att BMW styr deras formarbete som för att Husqvarna bygger på så många BMW-delar.

Tufft blir det!

%d bloggare gillar detta: