Mästaren av Misano utmanad

När starten gick under helgens MotoGP-race på Misano var det en självsäker Jorge Lorenzo som var först in i första kurvan. Efter flera race med mindre imponerande resultat såg han riktigt stark ut den här helgen.
 
Men hans teamkamrat hemmasonen Valentino Rossi tänkte inte låta honom sticka iväg och försvinna i horisonten som han brukar. Italienaren hängde i så gott han kunde och under andra varvet tryckte han sig förbi Jorge Lorenzo. Valentino Rossi skruvade upp tempot och Jorge Lorenzo tappade sakta greppet om andraplatsen med en hungrig Marc Marquez bakom sig.
 
Marc Marquez jagade på tredjeplatsen medan hans teamkamrat Dani Pedrosa lyckats jobba upp ett riktigt högt tempo. Han satte en serie nya varvrekord och passerade först Marc Marquez med en rysligt snygg manöver genom kurva 14 där han passerade sin teamkamrat på innern med ett betydligt snävare spår . Därefter var det Jorge Lorenzos tur att bli ifrånkörd på precis samma eleganta vis i samma kurva.
 
Valentino Rossi var dock inte lika enkel att utmanövrera men Dani Pedrosas fina form den här helgen i kombination med att han lyckats bevara greppet i sina däck bäst gav till sist utdelning. Han tog sig förbi Italienaren på varv 22, inte lika elegant som de två föregående omkörningarna men lika effektivt.
 
Valentino Rossi gjorde sitt bästa för att hugga tillbaka direkt men det fanns ingen möjlighet för honom att matcha spanjorens tempo runt den stekheta banan. Det skilde 2,8 sekunder mellan dem när Dani Pedrosa stormade över mållinjen. De senaste åtta racen har genererat åtta olika segrande förare, det här är något som aldrig tidigare skett i GP-sammanhang och ett bevis på att serien är inne i en mycket intressant period.
 
Jorge Lorenzo Lyckade hålla tredjeplatsen och Marc Marqueuz körde i mål på en ensam fjärdeplats. Silvertsone-vinnaren Maverick VInales tog femteplatsen framför Ducatis Andrea Dovizioso. Sjundeplatsen gick till Ducatis Wildcard Michele Pirro som körde Andra Iannones motorcykel efter att han kraschat illa och skadat en ryggkota under ett av helgens träningspass.
 
Resultat – San Marino MotoGP: 
1. Dani Pedrosa 
2. Valentino Rossi 
3. Jorge Lorenzo 
4. Marc Marquez 
5. Maverick Viñales 
6. Andrea Dovizioso 
7. Michele Pirro 
8. Cal Crutchlow 
9. Pol Espargaro 
10. Alvaro Bautista