Mässan närmar sig med stormsteg

Förberedelserna är inne i slutspurten och allt går enligt planering. A-hallens 29 000 kvadratmeter är bokade av aktörer inom moped- och motorcykelbranschen.

Vägen till Körkort
Förutom den totala fordonsmönstringen som en motorcykelmässa innebär erbjuder mässan flera andra spännande aktiviteter. En av dessa är ett torg, "Vägen till körkort", där besökare utan behörighet att köra moped eller motorcykel med professionell hjälp kan ta första steget mot ett körkort. De som hjälper till kommer från STR, Jarla Trafikskola, mopedutbildare, Transportstyrelsen, Trafikverket förarprov, Gillingebanan (riskutbildning) med flera. Besökaren kan göra sin ansökan till körkortstillstånd samt ett syntest.

– Vi vill med ”Vägen till Körkort” avdramatisera processen att ta ett nytt körkort. Det är enklare än det kan verka och framförallt en mycket rolig aktivitet, säger Per Johansson, Vd för McRF.  

Årets mässhow
Våra besökare uppskattar alltid de shower vi erbjuder. Årets show sätter en ny standard för mässhower där vi blandar extremsporter till något som liknar en cirkusföreställning med specialkomponerad livemusik.  

Yamaha EC-03 (se bild ovan)
När det gäller mopeder kommer Yamaha att presentera en elmoped, vilket är mycket intressant. Yamaha har valt ut Sverige som en testmarknad för denna moped och vi kommer att kunna provköra och studera den ingående.

– Det ska bli mycket intressant att prova denna moped på mässan. Elfordon är väldigt roliga och speciella att köra och jag kommer att stå först i kön när provkörningarna drar igång, säger Per johansson, Vd för McRF. 

Hojbyggen
Den svenska byggarkulturen är världsberömd. Det uppmärksammas naturligtvis på mässan. Vi gör det genom att visa flera intressanta byggen samt genom att tre generationer ur familjen Ness, Cory, Arlen och Zach är våra gäster.

Kändisar
Vid en mässa dyker det ofta upp kändisar med motorcykelintresse. Vi hör en del rykten och några kända ansikten kommer naturligtvis att dyka upp.

Skådespelaren och den inbitne motorcyklisten Olle Sarri kommer antagligen att synas på mässan. Olles kompis och motorcykelprofilen Patrik ”Budda” Andersson hänger säkert på. Olle och Budda är genuint trevliga och skämten haglar när de är tillsammans.

Den legendariske hojbyggaren Arlen Ness kommer till mässan. Arlen tar med sig sonen Cory och sonsonen Zach. De kommer att befinna sig i Victory´s monter under mässan och talar gärna om byggarkultur och om livet som hojbyggare..

En annan legend är Giacomo Agostini som troligen kommer till mässan. Agostini har 15 GP-segrar i bagaget vilket gör honom till en av världens mest meriterade roadracingförare.

– En av mina första integralhjälmar, införskaffad i början av 80-talet, är en rödvit skapelse med siffran 15 på. Siffran är en hyllning till Agostini och hans framgångsrika karriär. Jag kommer att ta med mig hjälmen till mässan och be Agostini skriva sin autograf på den, säger Per Johansson, Vd för McRF.

Ökenprinsessan Annie Seel kommer också till mässan. Antagligen i sällskap med någon av sina ökenhojar och berättelser från sitt senaste ökenäventyr. Vi räknar också med att roadracingprofilen Filip Backlund kommer till mässan. Filip är en trevlig ung kille och en bra förebild för många ungdomar och därmed också en mycket bra representat för svensk roadracing.

Följ utvecklingen närmare på www.patvahjul.se och på Facebook.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: