Márquez snabbast under tisdagen

 

Márquez körde ingenting på måndagens test utan valde att fokusera på tisdagen och onsdagen. Han körde två olika prototyper, hans snabbaste tid sattes på varv 75 av 77 ombord en maskin från mitten av säsongen. 

– Efter firandet var vi tillbaka på motorcykeln idag och jag kände mig bekväm från början, säger Márquez. Dagens test var viktigt, för vi kunde samla mycket data och testa två olika maskiner; prototypen vi redan kört på Misano och en ny som togs in specifikt för det här testet. 

In i kurva sex såg det vid ett tillfälle ut som att Márquez skulle krascha, men han lyckades putta upp Hondan med hjälp av sin armbåge. I videon ovan kan du se händelsen. 

Under måndagen fick många förare möjlighet att utvärdera sina vapendragare för 2014. Men Hayden fick vänta då hans team endast hade en Honda RCV1000R att tillgå och teamkollegan Hiroshi Aoyama var först ut. Haydens bästa tid var cirka två sekunder långsammare än Márquez, men han var nöjd med dagen.

– Det var spännande att få arbeta med det nya teamet och den nya hojen. Det är ett nytt projekt och det är mycket arbete framför oss, men det är vad som gör det spännande, säger Hayden. 

– Jag gillade verkligen min första kontakt med cykeln. Det finns mycket att lära och jag behöver bygga en relation med mekanikerna, men jag är väldigt nöjd med första testet. 

Övriga förare fortsatte utvärdera material likt tidigare dagar. Klicka här för att se alla tider från tisdagens test. Onsdagen blir den tredje och sista testdagen på Valencia. 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: