Márquez och Rossi duellerade på test

För att undvika att avslöja styrkor och svagheter brukar inte förare köra tillsammans under tester, men det struntade Rossi och Márquez i och hade istället ett eget litet race. Under fem-sex varv turades Rossi och Márquez om att leda på Sepang.

Márquez var ödmjuk när han var den första att kommentera händelsen efteråt.

– I början var det lite underligt. Men det var bra för jag följde en förare med mycket erfarenhet och jag lärde mig många saker på bara tre varv.

– Jag såg att jag inte hade rätt linje i flera kurvor och att jag kör motorcykeln mer "komplicerat" än honom. Exempelvis körde han några kruvor lättare och snabbare. Min linje var lite mer på gränsen, men långsammare. Så jag lärde mig mycket. Sen gjorde jag några varv framför honom. Det var ganska kul! berättar Márquez.
Senare på dagen var det en betydligt mer extatisk Rossi som kommenterade händelsen.

– Han var riktigt rolig att se bakifrån. Först körde vi ut ur depån tillsammans och jag såg honom vänta så jag tog ledningen. Det var bra för jag körde först under tre varv och sen saktade jag in – då körde han om. Så jag gav lite information, men fick något också. 

– Jag njöt av det väldigt mycket för hans körstil är väldigt spektakulär, berättar Rossi. F*n vad han kör hårt!

– Jag sa till honom igår att nu kan vi kämpa och njuta, med Lorenzo och Pedrosa är det mycket svårare. När du är bakom dem (under test) saktar de alltid ner – samma sak med mig när de är bakom. Men med Márquez var det roligt!
Rossi kommenterade Márquez körstil och hur den är väldigt lik Stoners.

– För mig kör Márquez väldigt likt Stoner, delvis för att Hondan är sådan. Márquez är väldigt spektakulär. Motorcykeln rör på sig, sladdar och han har alltid armbågen i asfalten. Han är väldigt duktig och redan så snabb.