”Márquez kan dominera i åratal”

Marc Márquez blev den första rookien att vinna titeln sedan Kenny Roberts gjorde det 1978. Roberts tog titeln ytterligare två gånger efter det och tror att Márquez kommer prestera minst lika bra. 

– När det kommer till förmåga ser jag ingenting som håller honom tillbaka. Han är väldigt sprudlande och jag kan inte se något som kommer störa honom eller hindra honom från att dominera sporten, säger Roberts till MCN. 

Efter Valencias GP blev Márquez den yngsta världsmästaren någonsin och han slog flertalet rekord på vägen. 

– Han gör det för att det är kul. Tills någon sätter honom i en position där det inte är kul kommer inget kunna stoppa honom. 

Under 2013 års säsong tog Márquez 16 pallplatser, totalt kördes 18 race. Efter att ha imponerat på försäsongstesterna tvivlade ingen på hans prestationsförmåga, men däremot på om han skulle kunna vara tillräckligt konsekvent. 

– Jag trodde det skulle vara ett problem. De flesta rookies som imponerar tidigt kraschar sedan mycket vilket leder till att det dröjer några år innan de kan ta titeln. 

Márquez kraschade visserligen mycket, femton gånger under säsongens gång, men endast en gång under ett race. I jämförelse kraschade Lorenzo totalt tre gånger under året och Pedrosa sex. 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: