Márquez: ”Jag kraschade nästan i varje kurva”

Med endast 0,123 sekunder tillgodo kunde Marc Márquez ta sin sjätte seger för säsongen. Under de sista varven byte Lorenzo och Márquez positioner om och om igen, tills Márquez kunde ta sig om på sista varvet och hålla ledningen ut på start/mål.
 
Det var Márquez vinst med minst marginal i år och den nuvarande världsmästaren berättar att det kändes som att han skulle krascha i varenda kurva.
 
– Lorenzo var så stark, det kändes som jag skulle krascha i varenda kurva. I mitten av racet började framdäcket röra på sig mycket under inbromsning, för jag var på gränsen. På den här banan var Yamaha verkligen starka. När jag körde om Lorenzo första gången visste jag att han skulle kontra direkt, berättar Márquez.
 
Mugello var den enda banan Márquez kraschade på under ett race förra året. Totalt turades Márquez och Lorenzo om att leda hela elva gånger under de sista sju varven.
 
– Jag körde om Dani runt samma tillfälle förra året och inom ett eller två varv hade jag kraschat. Känslan med hojen var i stort sett densamma, en flytande känsla bak. Så jag tyckte att det var en för stor risk och jag bestämde mig för att endast ge 100 procent igen på sista varvet och det var nyckeln till att vinna racet.
 
Márquez berättar att han verkligen njöt av duellen och hur stark Lorenzo var. Men det fanns hela tiden en tydlig strategi för att köra om en Yamaha. Till racet ändrade Márquez team utväxlingen på sexan så att han skulle kunna slipstreama bättre.
 
– Har du en Yamaha framför dig så har de hög kurvhastighet, då kanske du inte är tillräckligt nära för att köra om på inbromsningen. Så vår strategi var att köra om på en raka med slipstreaming.
 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: