Marc Marquez gör det igen

Med tre deltävlingar kvar i 2018 års MotoGP-serie är det redan klart, Marc Marquez säkrade igår sin sjunde titel med segern i Japan.

Efter en inledning i loppet där Dovozioso tog täten med Zarco och Miller tätt i hälarna, utvecklade sig loppet till en fight mellan Ducatis Doviozioso och Hondas Marc Marquez.

Det blev en del inslag av positionsbyten mellan dessa två men även Cal Crutchlow som tidvis var inne i striden om topp-placeringen. 

Längre ner i fältet tog sig även Suzukiförarna Iannone och Rins så pass nära täten att det hade kunnat bli en riktig batalj men det höll sig tyvärr inte då Iannone åkte av och lämnade kvar kollegan Rins i striden om toppplaceringarna.

Dovizioso åkte oturligt nog av efter att han tappade greppet fram i kurva 10 när endast två varv återstod och därmed var det klart att Marc Marquez skulle bli världsmästare för sjunde gången med Cal Crutchlow tätt efter och Suzukis Alex Rins på tredje pallplats. 
Rossi kämpade på med sin Yamaha men kunde inte riktigt hänga med i toppklungan och slutade på en fjärde plats efter Dovi´s vurpa. 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: