Man tog ”stor risk” – fängslad och bannlyst från Isle of Man

Det finns många faror involverade med Isle of Man TT och givetvis arbetar arrangören och funktionärerna så gott det går för att öka säkerheten, något en 47-årig man från Bristol fick erfara under sitt besök till ön. David Seager dömdes till åtta veckor i fängelse för att ha stört den allmänna ordningen och befunnit sig på en stängd väg, alltså gått över TT-banan efter att vägen stängt för racingen. Utöver det blev han också bannlyst från ön. 

– Den här domen bör skicka ett kristallklart meddelande, att anti-socialt beteende mot åskådare och funktionärer samt att befinna sig på en stängd väg helt enkelt inte tolereras, säger polisinspektör Derek Flint till Bristol Post. Den här sortens beteende sätter folk i stor fara och vi kommer göra allt i vår makt för att säkra att funktionärernas svåra jobb har stöd. 

Flint avslutar med en varning, om det är någon som funderar på att bryta mot lagen om stängda vägar så kommer domstol ha en fortsatt sträng syn på det. Vilket är förståeligt med tanke på de allvarliga konsekvenser som kan uppstå om någon skulle befinna sig ute på banan under tävlingstid.