Mahindra köper Peugeot

Mahindra som har sitt huvudsäte i Bombay, Indien, har nyligen köpt Peugeots motorcykel/scooterdivision. För 15 miljoner euro köper de majoriteten av aktierna i företaget och kommer därmed in på den europeiska marknaden för motorcyklar på allvar. De får tillgång till ett färdigt utbud av Peugeot scooters från 50-400cc genom detta köp och breddar företagets varumärken.

Mahindra startade 1945 och dess första produkt var licenstillverkning av terrängbilen Jeep. Sedan utökade verksamheten med tillverkning av bruksfordon och traktorer.
2007 slöt man avtal med Renault och påbörjade licenstillverkning av bilen Dacia Logan, som Renault äger.
Några år senare slöt man även en avsiktsförklaring med biltillverkaren Ssangyong om att köpa företaget och har därmed slagit sig in på allvar inom fordonsindustrin och numera även motorcykelindustrin genom köpet av Peugeot.
 
Företaget ligger fortfarande i skrivande stund i förhandling med SAAB, eller mer exakt huvudägaren NEVS om att köpa den svenska biltillverkaren. Hur det går med den affären är kanske svårare att sia om med tanke på alla turer som varit kring SAAB de senaste åren.