Lundh tillbaka efter skada

För 19 dagar sedan opererades Alex, nyckelbenet fick en metallplatta och åtta skruvar. I helgen var han tillbaka på World Superbike-griden. 

Det här var nog den tuffaste racehelg jag kört, berättar Alex. Nyckelbenet är väl inte helt läkt och det var endel trasiga muskler som de sydde ihop när dom skruvade samman mig.

Första heatet fick Alex avbryta efter tekniska problem med växellådan, det racet vanns av Tom Sykes före Marco Melandri och Sylvain Guintoli. 

I andra heatet kunde Lundh knipa sista poängplats efter en intensiv duell med Ianuzzo. 

Jag är glad att jag kunde ta Ianuzzo på sista varvet i andra heatet, säger Alex, vi hade en del närkontakt i de två sista svängarna men det gick min väg och jag tog den sista poängen.

Det andra heatet vanns återigen av Tom Sykes före Guintoli och Eugene Laverty. Nästa deltävling går på Portimao i Portugal om 2 veckor.

– Med facit i hand skulle jag kanske stått över den här tävlingen, men man vill ju till varje pris köra

och jag får se det som träning inför Portimao.

Det var en tuff helg för Bergman i Superstock 1000-VM. I första racet fick Bergman en bra start och var tvåa in i första sväng. Sen fick han problem med växelgivaren, vilket ledde till en mindre krasch och att han avbröt racet.

I det andra racet kom Bergman av banan och hans hand fastnade under handtaget mot en barriär. Handen är bruten men Bergman siktar på att vara tillbaka till Portimao. 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: