Lundh missnöjd efter Portimaõ

Det var en besviken Lundh som fick bryta första heatet efter en vurpa och i andra heatet körde in på en 14:e plats då maskinmaterialet inte höll måttet denna helg. 

– Det här var ingen bra helg resultatmässigt trots två poäng, säger Lundh. Det positiva är att jag besväras mindre och mindre av mitt skadade nyckelben och min känsla för att köra är riktigt bra.

Första heatet vanns efter en serie med hårda fighter av Marco Melandri före Sylvain Guintoli med Tom Sykes på tredje plats.

– Teamet har hela helgen haft svårt för att få en acceptabel setting på elektronik och chassi.Cykeln har varit bra under inbromsning och i dom långsamma partierna men där det går fort har den varit mycket svårkörd.

I andra heatet blev det dramatiskt när Tom Sykes vurpade på väg ut till startgridden och fick starta racet från pitlane. Heatet vanns av Eugene Laverty före Sylvain Guintoli med Jonathan Rea på tredje plats.

– Min tractioncontrol och antiwheelie har inte fungerat som den ska och det gav mig stora problem ur t.ex. sista sväng ut på start rakan där jag förlorar otroligt mycket tid.

Guintoli leder mästerskapet 28 poäng före Sykes. Nästa deltävling går om 3 veckor på Imola i Italien.