Lorenzo till Hamilton: ”Med en stor försäkring så!”

Igår kunde vi rapportera om Hamiltons stora önskan – att få provköra en MotoGP-racer. F1-stjärnan började sitt motorliv på två hjul men när pappa köpte en gokart var det spåret som gällde. Nu har Rossi och Lorenzo kommenterat Hamiltons önskan under presskonferensen på Indianapolis GP

– Ibland snackar jag med Hamilton, för han kommer till några MotoGP-race, sa Rossi. Han säger alltid att han vill komma, även till min ranch och testa motorcykeln. Men jag säger till honom; ”kör du motorcykel eller måste vi börja från noll?”. Men han sa att han var duktigt, han kör en 450 och allt. För du vet, du behöver lite erfarenhet innan du testar MotoGP. Men vår hoj är väldigt lättkörd, så vi tar bort lite av effekten och absolut, det vore kul om Lewis testade M1:an. 

Både Rossi, Lorenzo och Hamilton är alla sponsrade av energidrycken Monster – så det är inte omöjligt att vi får se mer av det här i framtiden. Lorenzo hade dock något att tillägga. 

– Som Valentino säger, Lewis är väldigt passionerad för motorcyklar. Jag tror han kör lite motocross, så med nöje lånar jag min M1:a till honom – kanske med en stor försäkring!