Lorenzo främsta hotet mot Marquez i MotoGP

En av de absolut främsta kandidaterna för att ta titeln från Marquez i MotoGP i år är utan tvekan den tvåfaldiga världsmästaren på Yamaha, Jorge Lorenzo.
Han är i bättre form än någonsin och har tränat stenhårt under vintern både mentalt och fysiskt. Dessutom har Yamaha utvecklat en likvärdig sömnlös växellåda för både upp och nedväxlingar, precis som Honda har, vilket gör att hojen har blivit mycket stabilare under inbromsning.
Han har för en gång skull även fått vara fri från skador under vintern och därför kunnat träna hårt utan att störas av rehabilitering eller andra skador.

Lorenzo och teamet har även jobbat mycket med en lösning för bakbromsen som kontrolleras från styret. Detta för att Lorenzo efter en våldsam krasch 2008 fortfarande saknar styrka i det högra benet. Teamet har laborerat med både tumopererad bakbroms och fingerstyrd dito för att kunna hjälpa Lorenzo att bli ännu snabbare. Vi får se vilket system de bestämmer sig för att använda under säsongen, eller om de återgår till traditionell fotbroms igen.
 
Nu till helgen den 14-16 mars körs sista officiella MotoGP-testet på Losail i Qatar och det blir den sista möjligheten för alla team att testa ut de sista nya prylarna inför premiären två veckor senare.