Lorenzo: ”Det är som tennis”

Lorenzo har länge klagat på Bridgestones nya däck, som sen början på 2014 har en värmeresistent behandling längst ytterkanten. Det dröjde till sent förra säsongen innan han började komma överens med däcken och få Bridgestone att utveckla dem rätt för honom. Lorenzos däck ska tydligen få en speciell modifikation för att göra ytterkanten mjukare, rapporterar Crash.net

Men, den här modifikationen finns inte alltid tillgänglig för de olika däck som erbjuds. Exempelvis kunde Bridgestone inte erbjuda det för bakdäcket på Assen, den bana där Lorenzos fyra vinster i rad avslutades med en tredjeplats – långt bakom Rossi och Márquez. Inte heller Sachsenring lämpade sig för den mjukare ytterkanten och Lorenzo fick nöja sig med en fjärdeplats, efter att ha tagit ledningen in i första kurvan. 

– Det är som att vara en tennisspelare, säger Lorenzo. Om en tennisspelare inte gillar ett underlag och plötsligt måste han spela tre-fyra turneringar på den så kommer han inte prestera på samma nivå. Det är vad som har hänt för mig. 

Just nu pågår MotoGP-tester på Misano innan depån tar sommaruppehåll till Indianapolis GP den 9:e augusti.