Lorenzo bröt nyckelbenet på Assen

Den regerande världsmästaren Jorge Lorenzo ledde den inledande tidsträningen på Assen, då med torrt underlag. Under det andra träningspasset var väderförhållandena betydligt sämre med kraftigt regn, men trots det fortsatte spanjoren att leverera tills olyckan var framme. I en av Assens snabbaste böjar tappade han kontrollen och kraschade i över 200 km/h.

– Jag tror att jag var lite väl självsäker, när jag kraschade kände jag mig snabb och stark, men möjligen var inte förhållandena de bästa för min sinnesstämning. Jag körde in i kurvan med högre fart än föregående varv samtidigt som jag träffade en vattensamling, eller så vattenplanade cykeln vilket gjorde att bakhjulet gled ut mot den vita linjen. Jag flög av och när jag landade bröt jag nyckelbenet.

Lorenzo flögs till Barcelona där han opererats på Hospital General de Catalunya. En titanplatta och åtta skruvar håller de brutna fragmenten på plats och enligt Dr. Joaquin Rodriguez var operationen lyckad.

Jorge Lorenzo ligger förnärvarande endast sju poäng efter Dani Pedrosa i mästerskapet. En snabb rehabilitering till nästa race på Sachsenring den 14 juli är med andra ord ett måste. 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: