Ljunggren historisk segrare!

Det var en synnerligen hård och tuff Novemberkåsa som i år kördes i Uddevalla. Specialsträcka 1 innehöll en mängd kärr och de förare som startade långt bak i fältet hade en tuff start på tävlingen. I Novemberkåsan kör de tävlande fem specialsträckor på dagen, därefter samma fem specialsträckor två gånger vardera på natten. Totalt 32 mil med specialsträckor! 
Det är en tävling som knappast är mänsklig och det visade sig snabbt för många av förarna. Redan den första sträckan på natten skördade många av förarna. I skrivande stund är det oklart hur många som kommer att ta sig i mål, men av 168 startande var det endast 26 stycken som gått i mål inom respittiden.
Joakim Ljunggren fårn Karlskoga kunde dock leda hela loppet från start till mål. 
– Klart att det var nervöst, vad som helst kan hända, men jag lyckades hålla ihop det till mål. Det känns fantastiskt, sa han lättat direkt efter målgång. 
På andra plats kom Niklas Persson, även han från Karlskoga Enduroklubb och på tredje plats hittar vi Martin Sundin från Kumla Enduroklubb. Henrik Lindholm från Botkyrka MK blev fyra, precis före Jesper Börjesson på femteplats som blev bäste junior. 
Joakim Ljunggren var tidigt i loppet mest hotad av Albin Elowson, som dock skadade sin hand och fick bryta, samt av Johan Edlund, som tvingades bryta med maskinproblem. Bästa senior blev Patrik Erlandsson på elfte plats.
Amanda Elvin var den enda kvinliga startande i årets kåsa och imponerade i sin debut. Hon hängde med till den tionde specialsträckan av femton och vi kan nog räkna med att hon finns med även i nästa års Novemberkåsa som kommer att köras i Uppsala. 
Joakims bedrift med sju segrar i Novemberkåsan är fantastisk, en hårdare endurotävling är svår att hitta. Helt makalöst!