Le Mans GP tillhörde en man

Jorge Lorenzo hade fram tills kvalet dominerat på Le Mans. Under kvalet och träningarna innan var det varierat väder och Márquez kunde trots allt knipa pole, Lorenzo fick nöja sig med tredje startruta. Men till racet kom Yamaha-föraren till sin rätt. Han tog starten och kunde med hjälp av Iannone putta ut Márquez, som bromsade på sig inför andra kurvan. 

Lorenzo kunde sakta men säkert öppna upp en ledning och på sitt klassiska vis dominera racet från fronten. Bakom honom kämpade Ducatis fabriksförare med att hålla hans tempo, men de föll sakta bakåt. Speciellt Iannone som imponerade trots en skadad axel. Rossis team chansade med inställningarna inför racet och det lönade sig, han kunde blåsa om sina landsmän och var ett tag inom två sekunder från Lorenzo. Tyvärr blev det ingen duell mellan de två teamkollegorna, Lorenzo höll ställningarna från ledningen. 

– Att vinna för andra gången ger oss mycket självförtroende, men visar också vår potential, sa Lorenzo efter racet. I år har vi en suverän hoj, väldigt komplett, speciellt sett till bromsarna. Så vi är på en bra plats och vi behöver nyttja det så länge det går.

Márquez hade under hela racet problem med fronten, likt resterande Honda-förare. Problemet tros ha varit en betydligt varmare temperatur än under resterande sessioner av helgen, vilket lett till dålig känsla från fronten. På grund av detta kraschade många Honda-förare och Márquez sågs ha problem då han flera gånger gick brett. Márquez kunde ta sig ikapp och om Smith och Iannone, den sistnämnda efter en väldigt underhållande duell som påminde om ett Moto2-race. 

Nästa race går den 31 maj på Mugello.

20151805105117.png?itok=U7sVnkDX