KTM på MC Mässan 2017

KTM siktar mot att ta sina uppskattade adventure-modeller ett steg längre med tekniskt uppdaterade 1290 Super Adventure. Modellen som kommer i utrustningsnivåerna S, T och R för basutförande, touring och offroad har fått full LED-belysning och en imponerande TFT-skärm.

Den följs av en rappare efterträdare till fjolårets 1050, modellen kallas 1090. Basmodellen har gjutna 17-tumshjul men R-versionen har fått grusanpassat chassi och 21/18-tums trådekerhjul. 1290 Super Adventure stoltserar fortfarande med 160 hästkrafter medan 1090 sportar 125.

– Förutom att se över adventuremodellerna är vi måna om våra stora andel yngre kunder. Det är inte bara Super Duke R som fått uppdateringar i år utan även 125- och 390-versionen. Vi ser bland annat att bakramen är ny och nu bultad i resten av ramen istället för svetsad. Även här finns en ny men mindre TFT-skärm som lätt kopplas till din telefon, säger Joachim Paulsson på KTM.
 
I montern på MC Mässan hade KTM även lyckats få tillåtelse att ställa ut raceavdelningens helt nya MotoGP-hoj RC16 som ska utmana toppförarna på världens racerbanor i år.
 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: