KTM Dominerar Enduro-VM

Under Enduro-VM:s tredje tävling i Italienska Tolmezzo var det KTM som drog det längsta strået bland tillverkarna. I tre av fyra klasser var det KTM-förare som fick ställa sig högst upp på pallen. I juniorklassen var det dock den spanske GasGas-föraren, Cristobal Guerrero, som var snabbast båda dagarna. I juniorklassen fanns även sex svenskar representerade. I Enduro1 var det den spanske KTM-föraren Ivan Cerventes som fick ställa sig högst upp på pallen båda dagarna som tävlingen varade. I Enduro2 var det Fransmannen Planet Fabien som var snabbast med sin KTM under lördagen, före finländaren Aro Samuli och den flerfaldige världsmästaren Anders Eriksson, som var mycket nöjd med helgens insats.
-Körningen stämmer och allt känns bra, sa en glad och positiv Anders. Målet är fortfarande att han ska vinna enduro-vm, för åttonde gången i ordningen. Under dag två körde han in på fjärde plats. Totalt ligger Anders nu på tredje plats efter Planet Fabien och Aro Samuli.
Den svenske Husabergföraren Björne Carlsson körde in på sjunde respektive åttonde plats och är nu på femte plats totalt.

I enduro3 fick engelske KTM-föraren David Knight ställa sig högst upp på pallen båda dagarna. Liksom Cristobal Guerrero och Ivan Cervantes har han nu full pott (150 poäng) efter att ha vunnit alla sex körda deltävlingar.

Nästa tävling äger rum 4-5 Juni i spanska Gernika.

Totalt Enduro1
1-Ivan Cervantes (SP), KTM, 150 poäng
2-Simone Albergoni (IT), Honda, 114 poäng
3-Marc Germain (FR), Yamaha, 110 poäng
8-Richard Larsson (SE), TM, 78 poäng
9-Peter Bergvall (SE), Yamaha, 57 poäng
22-Marcus Olsén (SE), Kawasaki, 13 poäng
30-Fredrik Georgsson (SE), KTM, 2 poäng

Totalt Enduro2
1-Aro Samuli (FI), KTM, 136 poäng
2-Planet Fabien (FR),KTM, 129 poäng
3-Eriksson Anders (SE), Husqvarna, 106 poäng
5-Björne Carlsson (SE), Husaberg, 89 poäng

Totalt Enduro3
1-David Knight (GB), KTM, 150 poäng
2-Marko Tarkkala (FI), KTM, 117 poäng
3-Sebastien Guillaume (FR), GasGas, 103 poäng
10-Daniel Persson (SE), Husaberg, 60 poäng
16-Patrick Wicksell (SE), Husaberg, 30 poäng
24-Tobias Burman (SE), Husaberg, 9 poäng
25-Charlie Söderblom (SE),Husaberg, 8 poäng

Annons

Annons