Kollman – världens första kvinnliga mästare i el-enduro!

Vanja Kollman är en av Sveriges i särklass vassaste kvinnliga motorcykelförare. Under ”International Eco Enduro” som gick av stapeln i Danmark 11-13 december dominerade hon tjejklassen.

Annie Seel var också på plats och vann superfinalen, men då körde Vanja en betydligt motorsvagare hoj.

– Eftersom jag inte åkte på samma cyklar som de andra tjejerna så tappade jag starten direkt (de körde på 15W och jag på 9W). Sedan fick jag försöka jobba mig uppåt, tyvärr blev jag lite för ivrig och tappade några placeringar till, berättar Vanja på sin webb.

På det hela taget är Vanja dock nöjd med helgen och hojarna.

– Banorna har varit helt underbara! Nästan som i en dröm. Fina bokskogar, vi har åkt på stranden och vi har åkt i kalkbrott. Jag måste säga att vi har haft skitroligt, det är väldigt annorlunda. Det är helt tyst, inte samma drag på motorcykeln, smidigare ram och lättare motorcykel.

– Jag var lite tveksam till det hela innan vi kom hit men nu tror jag på motorcyklarna. Vi har åkt på banor som lika väl skulle kunna ha varit på EM/VM och vi har åkt riktiga extremprov. Självklart skulle man kunna ändra på lite saker på motorcykeln till exempel lite mer drag och batterikapaciteten skulle vara lite högre. Men det kommer, utvecklingen håller på för fullt.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: